Bereiding Alles

Bereiding

Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en voeg de Bartje Boemboe Soto Ayam toe. Bak de boemboe 2 minuten mee.

Voeg de kip toe en bak ze rondom bruin. Voeg een liter kippenbouillon toe. Let op als je een potje bouillon gebruikt; dat moet altijd worden aangelengd met water. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen, totdat de kip goed gaar is. haal de kipstukjes uit de bouillon en pluk deze.

Kook de eieren hard en kook de bami of de rijst.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Snijd de prei en de kool en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Snijd de selderij en
bosuitjes fijn. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Verdeel eerst
wat bami of rijst over 4 grote soepkommen. Doe dan in elke kom een half eitje, de geplukte kip, bosui, taugé, kool, prei en wat aardappel.

Schep de bouillon met de kip er ruim over. Bestrooi de soep met gefruite uitjes en wat selderij. 

Wil je de Soto in een vegetarische versie maken gebruik dan in plaats van kip, Jackfruit die je afspoelt ook even opbakt en dan laat meepruttelen in de soep, 

totdat je de jackfruit kan plukken. Verder is de bereiding hetzelfde als met kip.

€ 3.85

per 100 gram

1 X

boemboe bevat

 Ui, knoflook, lombok, djahé, ketumbar, daun juruk purut,

daun salam, kemirinoten, serehstengel, kunyit, trassi, asem, zout, olie.

Allergenen: Noten Schaaldieren.

Word in een omgeving gemaakt waar pinda's verwerkt worden.

Boodschappen

  • 4 eieren
  • 2 aardappelen
  • 80 gr dunne mie of 100 gr rijst
  • kleine prei
  • 2 kipfilets indien vegetarisch een blikje Jackfruit
  • 1 potje
  • totaal 1 liter kippenbouillon
  • (van de kleinste soepfabriek)
  • 50 gr taugé
  • 100 gr witte kool
  • bosje selderij
  • bosuitjes
  • zakje gefruite uitjes

Powered by Vastenou Consultancy - W9.0