Pers de limoenen. Marineer de makreel in de helft van het sap, met 2 geperste tenen knoflook en wat zout.
Laat ongeveer 10 minuten staan. Snijd intussen de tomaten en verwarm de oven voor op 180 C. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de Bartje Boemboe Pepesan licht aan. Voeg een beetje water toe.
Leg de makrelen ieder apart op een groot vel dubbelgevouwen aluminiumfolie. Vul de buikholten met de boemboe en schenk de rest eroverheen.
Doe nu ook de gesneden tomaten erbij. Voeg ten slotte de andere helft van het limoensap toe. Vouw het aluminiumfolie stevig dicht en laat de vispakketjes in 20 à 25 minuten langzaam garen in de oven.
Eet Ikan Pepesan met witte rijst of bij Bartje Boemboe Nasi Kuning.
Noten, ui, knoflook, djahé, kunyit, kemirinoten, daun salam, lombok, kemangiblad, zout, olie.
Allergenen: Noten
Word in een omgeving gemaakt waar pinda's verwerkt worden.